Anledning för inaktivt projekt är inte tillagt av Varmt om hjärtat Team

Clowner i äldrevården

Hjälp clownerna att sprida glädje även hos Eskilstunas äldre

Kultur Eskilstuna, Sweden
Stängd
64 505kr
av målbelopp 50,000kr
129.01% Fullständig (succe)
129%
Ingen tid kvar

Fast finansiering

Om projektet inte når sitt mål återbetalas pengarna till finansiärerna.

Detta projekt har startats 23 mars och kommer att avslutas 29 juni, 2018, 23:59.

Clowner i äldrevården

ClownClubben söker medel för att inleda verksamhet på ett äldreboende i Eskilstuna under 2018. Vi använder konstnärliga verktyg som musik, trolleri, drama och humor för att skapa innerliga och medmänskliga möten med de äldre i deras vardagsmiljö.

ClownClubben ansöker om 50 000 kronor och har etablerat kontakt med personal inom Vuxenförvaltningen i Eskilstuna. Pengarna räcker till planering, inledande besök och mellan 8 och 10 clownbesök där vi träffar seniorerna i mindre grupper eller vid behov en och en. Vi vet att clownens språk, som alltid bygger på improvisation, når dem som inte behärskar det svenska språket, eller som på grund av sin sjukdom förlorat sitt språk helt.

Clownbesök hos demenssjuka är en beprövad metod som används i flera europeiska länder. Clowner i Stockholm och Skåne åkte för några år sedan till Tyskland för att hämta inspiration och har sedan 2012 arbetat på olika äldreboenden med fin respons från såväl de äldre som personalen. I november 2017 åkte ClownClubbens Lotta Lagerström på studiebesök i Lund och var med på Brunnslyckans äldreboende. När clownerna började spela igenkännande musik kom denna kommentar från en dam i 85-årsåldern: ”Det börjar spritta i mina ben när ni kommer hit. Jag kan inte stå still!”

Vi har lång erfarenhet av att jobba på Mälarsjukhuset och Nyköpings lasarett med barn och unga som primär målgrupp, men vi kommer ofta i kontakt med äldre personer i väntrum och entréer. Seniorerna har massor av erfarenheter från ett långt liv och vi möter dem utifrån att de är vuxna individer. Det hindrar inte att våra möten med dem blir lika fyllda av glädje, skratt och gemenskap som våra möten med barnen.

Projektteam

  • ClownClubben
    Projektägare
  • Det finns inte några uppdateringar för detta projekt.

Skicka en kommentar

  • Det finns inte några kommentarer för detta projekt.
  • Det finns inte några följare för detta projekt.