Detta projekt är inaktivt och accepterar inte längre Finansiering på grund av denna anledning.

Anledning för inaktivt projekt är inte tillagt av Varmt om hjärtat Team

Ett kittlande sommarlov

Aktiviteter för barnfamiljer i ekonomisk utsatthet

Samhälle Eskilstuna, Sweden
Stängd
35 650kr
av målbelopp 35,000kr
101.85714285714% Fullständig (succe)
101%
Ingen tid kvar
Ett kittlande sommarlov

Ett kittlande sommarlov 

De flesta av oss förknippar ett långt sommarlov med sol, bad och minnesvärda utflykter. Men det är tyvärr inte någon självklarhet för en del barn i Eskilstuna. Med din hjälp vill vi på Eskilstuna stadsmission erbjuda barn i ekonomiskt utsatta familjer en roligare sommar.

Matlaget är stadsmissionens verksamhet som erbjuder stöd till behövande i form av matkassar till anpassas efter familjernas behov. Varje vecka hjälper vi 70 hushåll, varav 29 barnfamiljer med sammanlagt 51 barn.

Sommarläger
Ett sommarlov utan något som kittlar i magen önskar vi inget barn. Därför vill vi ge dessa barn upplevelser, lek och tillfälle för gemenskap. Vårt mål är att arrangera ett sommarläger under 4 dagar, där totalt 35 barn och vuxna deltar. 

Under dessa dagar erbjuds bad, lek, grill och gemensam matlagning. Vi kommer också fiska, lära oss göra upp lägereld och hitta nya vänner. – Skapa sommarminnen helt enkelt. Ett läger under fyra dagar för 35 personer med logi på lägergård i självhushåll, busstransport och aktiviteter kostar cirka 50 000 kronor. 

Endagsaktiviteter under hela sommaren
Utöver lägret planerar vi också fyra endagsaktiviteter i Eskilstuna, utspridda under sommarlovet. Vid varje tillfälle deltar omkring 40 personer och också här är det bad, lek och gemenskap som är i fokus. Vi beräknar att dessa fyra aktivitetstillfällen, inklusive lunch, fika och /entréer, kostar runt 25 000 kronor. 

Hjälp oss att ge barnen sommarminnen att bära med sig, så att de får känna en delaktighet istället för utanförskap. Med din hjälp kan också de få några fräknar på näsan och sträcka på sig när de kommer tillbaka till skolan.

Mer om Matlaget
Den som är i behov av hjälp för att klara av sin försörjning och äta sig mätt varje månad kan ansöka om medlemskap till Matlaget. Tanken är att stödet ska ge minskad ekonomisk stress, mer varierad kost och en möjlighet att se över sin ekonomiska situation. 


Projektteam

  • Caroline Kallenberg
    Projektägare
  • Det finns inte några uppdateringar för detta projekt.

Skicka en kommentar

  • Det finns inte några kommentarer för detta projekt.
  • Det finns inte några följare för detta projekt.