Anledning för inaktivt projekt är inte tillagt av Varmt om hjärtat Team

GUIF kompis

Spelarna agerar som pluggkompis, rastvakt mm

Samhälle Eskilstuna, Sweden
Stängd
1 750kr
av målbelopp 15,000kr
11.666666666667% Fullständig (succe)
11%
Ingen tid kvar

Flexibel finansiering

Även om projektet inte når sitt mål behålls pengarna av projektet.

Detta projekt har startats 19 februari och kommer att avslutas 30 april, 2019, 23:59.

GUIF kompis

Att vara ensam, utanför eller utsatt i skolan är idag en verklighet som tyvärr många barn upplever. Det är ett av våra samhällsproblem och en fråga som är viktig att ta på allvar samt hitta sätt att motverka. Vi i Eskilstuna Guif har därför startat initiativet GUIFkompis!

Vi som idrottare och vuxna kommer till utvalda skolor och helt enkelt är en kompis, det  innebär mängder av olika insatser, exempelvis att vara med och stötta och hjälpa elever med pluggandet/läxor, finns med ute på skolgården mm.

Att vara idrottare är ett privilegium som gör att man kan agera förebild för många. Detta vill vi använda oss av och genom att vara en extra vuxenresurs i skolorna, hjälpa personalen  samtidigt som vi hjälper barnen och lär ut våra värderingar. Lagspel handlar om att respektera alla i ditt lag, och se till så att alla trivs, att ge alla chansen att vara med. Och det är det vi vill ta med oss ut och förespråka i de situationer som uppstår. 

Med GUIFkompis har vi hittills gjort 5 skolbesök med mycket lyckade resultat. Barnen tycker det är väldigt roligt att få ett nytt ansikte i vardagen och dessutom en idrottare som blir en förebild. Responsen från personalen har också vart mycket god och projektet är viktigt.

De skolor som vi hittills har besökt har vi fått tips från skolchef Hans Ringström, Eskilstuna kommun att där föreligger problem inom bland annat mobbning 


Projektteam

  • Anna-Lena BackmanEriksson
    CSR ansvarig GUIF styrels
  • Det finns inte några uppdateringar för detta projekt.

Skicka en kommentar

  • Det finns inte några kommentarer för detta projekt.
  • Det finns inte några följare för detta projekt.