Anledning för inaktivt projekt är inte tillagt av Varmt om hjärtat Team

Ronjabollen tillbaka på Årbyskolan

Nu är det dags för nästa omgång av Ronjabollen!

Idrott Eskilstuna, Sweden
Bidra här
15 900kr
av målbelopp 25,000kr
63.6% Fullständig (succe)
63%
7 Dagar kvar

Flexibel finansiering

Även om projektet inte når sitt mål behålls pengarna av projektet.

Detta projekt har startats 19 augusti och kommer att avslutas 30 september, 2019, 23:59.

Ronjabollen tillbaka på Årbyskolan

Vi har redan bevittnat lyckade resultat med Ronjabollen i Årbyskolan och Ärstaskolan under läsåret 2018 och under vårterminen 2019 i Lagersbergsskolan. Vi ser att unga tjejer har skapat sin egna trygga arena, stärkt sitt självförtroende inom Ronjabollen och fortsatt spela fotboll i andra föreningar i Eskilstuna, vilket du som givare har hjälpt oss med! Vi är nu tillbaka i Årbyskolan och mellanstadiet och behöver nu er hjälp för att denna omgång ska bli lika lyckad som de två sista omgångarna.


Vad innebär Ronjabollen-konceptet?

Ronjabollens syfte är att nå tjejer mellan 8-14 år gamla som aldrig har varit i närheten av att ingå i föreningslivet, eller befinner sig i socio-ekonmiskt utsatt område. Fotbollen fungerar som ett integrationsverktyg där vi först spelar fotboll, därefter har vi mellis och sedan genomför vi värderingsövningar som behandlar ämnen som kan vara känsliga såsom våld i nära relationer, heder, kärlek.  
I år kommer vi även bjuda in hemliga gäster som yrkesverksamma kvinnliga förebilder, så att dessa unga tjejer kan också bli inspirerade av vilka slags yrkesvägar som är möjliga i livet, samt polismyndigheten i Eskilstuna, för att bryta stigmatiserande bilder av polisen. Det handlar ytterst om att skapa en trygg arena som dessa tjejer kanske aldrig får bevittna annars , stärka deras självförtroende, stärka deras fysiska hälsa och därefter finna en förening som passar dom i Eskilstuna.

Hjärta United uppnår 8 av 17 av de Globala Hållbarhetsmålen (UN Sustainable Development Goals) genom våra sociala verksamheter. Ronjabollen är ett av tre ben som allsvenska Eskilstuna United DFFs samhällsansvarsplattform Hjärta United står på. De två andra sociala verksamheterna är Care United - där våra A-lagspelare arbetar på olika seniorboenden samt Work United vårat arbetsmarknadsprojekt, där vi matchar våra företagssponsorers kompetensbehov gentemot kommunens arbetslösa. Under sommaren 2019 vann Eskilstuna United & Hjärta United som enda svenska fotbollsförening någonsin det prestigefyllda UEFA Foundation for Children Award.

Projektteam

  • Emre Gurler
    CSR- Hallbarhetsansvarig
  • Det finns inte några uppdateringar för detta projekt.

Skicka en kommentar

  • Det finns inte några kommentarer för detta projekt.
  • Det finns inte några följare för detta projekt.